haber

İç Denetçimiz TİKA Projesi Kapsamında Saraybosna’da Eğitim Verdi

  • 27 Şubat 2018

T.C. Başbakanlık, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yürütülen “Acil Durum ve Afet Müdahaleleri Eğitim Programı”(ADAMEP) kapsamında Ankara Arama Kurtarma ve Spor Kulübü Derneği (ANSAR) işbirliği ile, 17-22 Şubat 2018 tarihleri arasında Bosna Hersek’in İgman Dağlarında Bosna Hersek Sivil Koruma Müdürlüğü personeli ve Novi Grad Dağ Arama Kurtarma Birliği gönüllülerinin katıldığı “Kış Şartlarında Arama Kurtarma Eğitimi” gerçekleştirildi.

 

İç Denetçimiz Sn. Namık Kemal ÖZEROĞLU’nun eğitmen olarak görevlendirildiği eğitimde 27 kursiyer zorlu kış şartlarında nasıl davranılması gerektiği ve arama kurtarma faaliyetinin nasıl gerçekleştirilmesi gerektiğine dair uygulamalı bilgiler edinerek, eğitimin sonunda da başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiler.

 

Yapılan yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı olan kursiyerlere eğitim sertifikaları ile eğitim programına olan katkılarından dolayı ANSAR Eğitmenlerine de teşekkür belgeleri, Saraybosna Büyükelçimiz Sn. Haldun KOÇ ve TİKA Saraybosna Program Koordinatörü Sn. Ömer Faruk ALIMCI’nın katıldığı bir program ile takdim edildi.

 

Programdan sonra, ANSAR Eğitmenleri Bosna Hersek’in unutulmaz lideri Aliya İZZETBEGOVİÇ’in kabrini ve TİKA Saraybosna Program Koordinasyon Ofisini ziyaret ettiler.

 

Eğitimin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız;

https://youtu.be/jCL_-roSVZk

Benzer Makaleler