haber

İç Denetçimiz "Kamuda İç Denetim ve Geleceğe Bakış Konferansı"na katıldı

  • 28 Aralık 2018

İç Denetçimiz Sn. Namık Kemal ÖZEROĞLU, 18 Aralık 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen “Kamuda İç Denetim ve Geleceğe Bakış Konferansı”na katılmıştır.

 

5018 sayılı “Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu” gereğince iç denetim alanında merkezi uyumlaştırma görev ve fonksiyonuna sahip Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu (İDKK) ile Dünya Bankası tarafından düzenlenen konferansın açılış konuşmalarını, Dünya Bankası Ekonomik Kalkınma ve Maliye politikaları Program Lideri Sn. Habib RAB, İç Denetim Koordinasyon Kurulu Başkanı Sn. İsmail İlhan HATİPOĞLU,  Anayasa Mahkemesi üyesi Sn. Recai AKYEL ve Sayıştay Başkanı Sn. Seyit Ahmet BAŞ yapmışlardır.

 

Kamuda iç denetimin gelişen rolü konusunda, Avrupa Komisyonu Denetim komitesi Üyesi ve Belçika İç Denetçiler Enstitüsü Başkanı Sn. Jean Piere GARITTE’nin sunumlarını müteakiben, İç Denetim Reform Uygulamalarının Derinleştirilmesi Projesinin Sonuçları; İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma Daire Başkanı Sn. Mehmet BÜLBÜL, EY Danışmanlık Hizmetleri şirket ortağı Sn. Emre BEŞLİ ve EY Danışmanlık Hizmetleri, kamu sektöründen sorumlu yardımcı ortak Sn. Serhat AKMEŞE tarafından paylaşılmıştır.

 

Öğleden sonraki oturumda, “İç Denetim Projesi Sonuçlarının Değerlendirilmesi ve Geleceğe Bakış” adlı paneli İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyesi aynı zamanda Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Mehmet BARCA yönetmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sn. Dr. Mehmet Selim BAĞLI, TBMM Strateji Geliştirme Başkanı Sn. Naim ÇOBAN, Milli Savunma Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Sn. Fuat ZAMAN, Kamu İç Denetçileri Derneği (KİDDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Bahadır TOPAL ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İbrahim Murat ÇAĞLAR panelist olarak yer almışlardır.

 

Daha sonra Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Sn. Halis KIRAL, “Kurumsal Risk Yönetiminin Riskleri” konusunda; Tarım ve Orman Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Sn. Rasim SARIKAYA ise “Veri Analiz Teknikleriyle Sürekli Denetim Yaklaşımı” konusunda sunumlarını yapmışlardır.

 

Konferans İç Denetim Koordinasyon Kurulu Başkanı Sn. İsmail İlhan HATİPOĞLU tarafından yapılan kapanış konuşmasıyla sona ermiştir.

Benzer Makaleler